Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Vánoční perníčky

1. 12. 2014

pb268894.jpgpb268897.jpg

 

Jedno z našich dvou oblíbených těst. Tohle je tvrdší, při pečení se nenafoukne - drží ostré hrany a podle našich holek vydrží déle - musí se kousat, v ústech se "nerozpouští"  :-D.

 500 g hladké mouky

 150 g rozehřátého vlažného medu

 120 g cukru moučka

 120 g tuku Hera

    2 celá vejce

    1 prášek do perníku

    2 lžíce kakaa - nemusí být, těsto je i tak světle hnědé

- všechny suroviny v jednom kroku důlkadně proděláme a necháme v chladu odležet min. 1 hod. Pak rozválíme na plát libovolné tloušťky, vykrájíme oblíbené tvary a upečeme ve vyhřáté troubě na 160°C.

Zdobíme bílkovou polevou, nebo koupenými zdobicími tubami - zde odpadá zlobení s řídkou nebo moc hustou polevou

    1 bílek

140 g prosátého cukru moučka

    1 lžička citronové š'távy

- vše vyšlehat do hladka - poleva by měla držet tvar